Снимачният екип, състоящ се от космонавта Олег Новицки , режисьора Клим Шипенко и актрисата Юлия Пересилд ,

...
Снимачният екип, състоящ се от космонавта Олег Новицки , режисьора Клим Шипенко и актрисата Юлия Пересилд ,
Коментари Харесай

Първи филм, сниман в Космоса. Акрисата и режисьорът се завърнаха

Снимачният екип, състоящ се от космонавта Олег Новицки , режисьора Клим Шипенко и актрисата Юлия Пересилд , напусна Международната галактическа станция (МКС) на галактическия транспортен съд " Союз МС-18 " и отлетя към Земята. Това стана известно по време на директно лъчение на уеб страницата на Роскосмос, написа Лента ру..

Подготовка за връщане

Преди да се отправи към дома, екипажът се сбогува с космонавтите и астронавтите на МКС. В момента там работят руснаците Петър Дубров и Антон Шкаплеров , американците Марк Ванде Хай, Шейн Кимброу и Меган Макартър, както и японецът Акихико Хосайд и французинът Том Песке.

В събота, 16 октомври, в 00:54 ч. Московско време, Пересилд, Новицки и Шипенко затвориха люковете сред модула „ Наука “ и галактическия транспортен съд „ Союз МС-18 “. След това те облякоха избавителните костюми „ Сокол-КВ-2 “. Новицки ревизира херметичността на люковете, както и цялото съоръжение. Тогава и тримата бяха настанени в транспортното средство за втурване.

За първи път на МКС е сниман игрален филм. Космическата драма, условно озаглавена " Предизвикателство ", е история за жена -лекар, която лети в орбита, с цел да избави астронавт.

Пътят към дома

В 04:14 часа московско време екипът на кино лентата се насочи към Земята. Космическият транспортен съд се откачи от съветския сегмент на МКС в естествен режим и мина в самостоятелен режим на полет.  Кацането бе в 07.35 часа.

Посрещат ги със сок от бреза

Снимачният екип кацна в Казахстан. Посрещнаха ги 200 военнослужещи, 12 вертолета Ми-8МТВ5-1, три самолета Ан-12 и Ан-26. Освен това в интервенцията бяха включени към 20 единици особено съоръжение, в това число пет транспортни средства за търсене и евакуация на амфибии Синя Птица. Снимачният екип изиска сок от бреза.

Загуба на ориентировка на МКС

По време на престоя на екипажа на МКС имаше някои компликации. На 15 октомври, когато тестваха работата на Союз МС-18, моторите повлияха на ориентацията на станцията. Бяха нужни 30 минути, за да се върне контролът.

" Все още имам възприятието, че дремя ".

По време на престоя си в Космоса Пересилд показа усещанията си. „ Ние се срещнахме с всички, които живеят на МКС отдавна. Сега ще се опознаем “ , каза тя. На 14 октомври се появиха подозрения, че актрисата има здравословни проблеми. Иля Бурлаковски, съветски академик и създател на техника за лекуване на болки в мускулите и ставите, се срещна със фотосите, направени в космоса, и означи, че Пересилд има напрежение в мускулите на врата.

Елена Фомина , ръководител на лабораторията за попречване на хипогравитационни разстройства в Института по биомедицински проблеми на РАН, смята, че незабавно след завръщането си на Земята екипажът няма да може да се движи независимо. Затова тя предложи да се откаже от фотосите в първите дни.

Космическо пътешестване

Пересилд и Шипенко бяха специално избрани за тази задача. Актрисата и режисьорът дойдоха на МКС на 5 октомври. Те участваха в фотосите на кино лентата „ Предизвикателство “ - първият, сниман в космоса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР